Matbet tv Tombala oynanacak site tavsiye isteyenlere on numara bir site tavsiyesi edeceğiz. Türkiyede tombala oynanacak siteler sınırlı ve çok az kalitede site vardır.Bunlardan sadece tipobet365 ve onwin siteleri sizleri duyurabilir. Diğerleri ise sadece lafta kalan siterlerdir.
Tombala Nedir?
Yılbaşında ne yapılır sorusunun en geleneksel yanıtı: Tombala oynamaktır. Biraz önce vermiş olduğumuz bilgiden de anlayabileceğiniz gibi herkes tombala oynayabilir. Peki o halde temel soru: Tombala nedir? Bir adet bez torba, taşlar ve oyun kartları ile oynanan oyuna genel olarak tombala adı verilmektedir. Bez torba olmasının gerekliliği şundan kaynaklanır: söz konusu torbanın içerisine, 1 – 90 arası sayıların yazılı olduğu taşlar atılacaktır. Ve sonrasında da bu oyun taşları çalkalanır. Karıştırmaktır amaç. Bu esnada, tam da oyuna konsantre olmuşken, duyduğunuz sesin sadece taş sesi olmasını istersiniz değil mi?
Oyun kartlarının üzerinde ise yine 1 – 90 aralığında yer alan 15 farklı sayı yazılıdır. Bu sayılar, zamanı geldikçe, yem adı da verilen küçük kağıtlarla kapatılır. Hangi sayının kapatılacağına gelince, biraz önce hazırlamış olduğunuz bez torba sallandığında ve sonrasında bir taş çekildiğinde hangi sayı çıkarsa, o sayının üzeri oyun kartında, söz konusu yem ile kapatılır. Gazeteler tombalayı yılbaşı hediyesi olarak okurlarına verirler; ama söz konusu yemleri vermezler. Onları sizin, evinizde bulunan kalın kağıt ya da kartonları küçük kareler şeklinde keserek hazırlamanız gerekir.
Tombala hakkında bilgi verirken, tombala nedir sorusunun yanıtını aktardık, ama bu esnada kısaca tombala nasıl oynanır sorusuna da yanıt verdik. Detaylarına ise şimdi bakacağız.
Tombala Nasıl Oynanır?
Tombala hakkında bilgi verirken, tombala nasıl oynanır sorusunun yanıtına sıra geldiğinde, sizlere detaylı bir şekilde, maddeler halinde yanıt verelim…
Tombala kartlarını, oynayacak kişi sayısına göre dağıtın. Örneğin elinizde 21 tane tombala kartı var, 10 kişi tombala oynayacaksınız. Herkese iki tane kart verin, bir kişi de üç kart alsın. Kimin kaç kart alacağının önemi yok aslında. Çünkü herkes aldığı kartın sayısı kadar para verecek. Biz her bir kartın 10 kuruş olduğunu var sayalım. İki kart alanlar 20 kuruş, üç kart alanlar ise 30 kuruş vermeli ve verilen bu paralar toplanarak kasada bekletilmeli. (Çocukların takip etmesi zor olabileceği için onlara tek kart da verebilirsiniz.) Tabi bir de herkese yem dağıtılması gerekiyor. Yemler paralı değil ama…
Biz 21 kart olarak örnek verdiğimiz için kasada toplanan para 10 kuruştan 2.1 TL olmuş olmalı. Şimdi bu parayı 3’e bölmelisiniz. Çünkü tombalanın üç farklı kazananı, üç farklı ikramiyesi olmaktadır. Bunlardan biri birinci çinko, diğeri ikinci çinko, sonuncusu da tombaladır. Birinci çinkoyu yapanlara 50 kuruş, ikinci çinkoyu yapanlara 70 kuruş, tombalayı yapanlara da 90 kuruş verebilirsiniz. İkramiyeler bölündüğüne göre, şimdi sıra, söz konusu çinkolar ve tombalanın nasıl yapıldığına geldi.